Műanyagmentes július

35 lépés a zero waste életmód felé

A Műanyagmentes Július egy olyan szuper kezdeményezés, amely révén apró lépésekkel, kézzelfogható eredményeket tudtok elérni. Ehhez a kampányhoz Magyarországról is egyre több ember, vállalkozás és intézmény csatlakozik. Ti is csatlakoztok? Az elmúlt években már részt vettetek benne? Vagy csak most első ízben fontolgatjátok, hogy valóban megpróbáljátok kevesebb egyszer használatos műanyaggal (hulladékkal) élni a mindennapjaitokat?

Ez a hónap, ez a kampány nagyon jó alkalom arra, hogy egymást támogatva, egymást motiválva megtegyétek az első lépéseket, amiket aztán újabb és újabb lépések követhetnek, míg végül (lehet hogy már pár héten belül) büszkén elmondhatjátok, hogy mennyivel környezettudatosabbá vált az életetek. Figyeljétek meg saját magatokat, minden egyes apró döntéseteket, és keressétek az alternatív megoldásokat, melyek révén elkerülhetitek az egyutas műanyagok használatát.

A Műanyagmentes Július kampányához való kapcsolódás abból a szempontból is jó döntés, mert a pszichológiai kutatások szerint nagyjából egy hónap szükséges ahhoz, hogy egy új szokást teljesen szokásunkká alakítsunk, és beillesszük annak alkalmazását a mindennapjainkba. A zero waste, azaz hulladékmentes életmódra való átállás sem megy egyik napról a másikra, hiszen az életünk minden egyes szeméttermeléssel járó részében alternatív megoldások bevezetésére van szükség. Ez nem mindig egyszerű feladat. A Műanyagmentes Július során az egyszer használatos műanyagok kiváltása a fő cél, de természetesen minden hulladéktermeléssel járó tevékenységen is bátran változtathattok.

Hiszem, hogy minden lépés számít, kezdjetek el egy változtatást, és utána jöhet a következő. Ebben próbálok az alábbi tippekkel segíteni nektek. 5 héten keresztül, minden nap egy témában kaptok egy ötletet. Nem kell az összeset beépíteni a hétköznapjaitokba, valószínűleg mindet nem is tudjátok az egyedi adottságok, élethelyzetek miatt. Azonban arra szeretnélek kérni, hogy kezdjétek el, tegyétek meg az első lépést. HA KÍVÁNCSI VAGY A TIPPEKRE, KATTINTS!

műanyagmentes július tippek

A Műanyagmentes Július ne érjen véget július után!

Ha pedig kedvet kaptatok ehhez az új lelassult, nyugodt és tisztább életmódhoz, akkor lépjetek tovább. Természetesen az elkövetkező 5 hét napi tippjei nem fedik le egy teljes háztartás hulladékmentesítését, de jó alapot és kiindulópontot adhatnak. Amennyiben további tippekre vagy akár egy komplett életmódváltási megoldásra van szükségetek, akkor keressétek a Dobd ki a szemetest! című könyvemet, vagy keressetek meg egyéni tanácsadásra a honlapon.

Időpont egyeztetés, kérdések a zero waste tanácsadásról

Ha további kérdésed van, vagy szeretnél időpontot kérni valamelyik zero waste tanácsadásomra, írj e-mailt (haztartasom.hulladek.nelkul@gmail.com) vagy bátran hívj telefonon: +36205112011 


Ha elakadnátok az úton és további tanácsra van szükségetek, akkor kérjétek a személyre szabott egyéni tanácsadást tőlem.

Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod, hiszen egy fenntartható bolygó és fenntartható élet elérése mindannyiunk érdeke! Te is tehetsz a környezetedért, igenis minden apró lépés számít! Tarts velem ezen az úton!

Ahhoz hogy ne maradj le a friss Facebook posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként! You Tube csatornámon és TikTok profilomnál rendszeresen jelentkezem hulladék-csökkentő videókkal. Továbbá már az Instagramon  és a Pinteresten is megtaláltok, ha csak gyorsan képes inspirációkra vágytok.

A hírlevélre való feliratkozással az elsők között kaphatsz újabb és újabb tippeket az otthonod hulladékának csökkentéséhez, a természettel összhangban való mindennapokhoz:

Még szintén kedvelheted...