Dobd ki a szemetest! A könyv, amely segít átállni a zero waste életmódra

Dobd ki a szemetest! című könyvem segít a hulladékmentes életmód elsajátításában, a magyarországi viszonyok között íródott, saját tapasztalataimon alapuló gyakorlati kézikönyv.

A könyv saját tapasztalataimon alapul, amely lépésről lépésre segíti az olvasót a hulladékminimalizálás folyamatában, abban, hogy átállhasson a zero waste életmódra.
Tóth Andi vagyok. Zéró hulladék aktivista, blogger, három gyermekes édesanya, háziasszony. Sokáig azt hittem, igazi környezetvédő vagyok, hiszen bioélelmiszereket és öko tisztítószereket vásároltam. Sőt mosható pelenkát adtam a kislányomra. 2016. január 1-én egy Bea Johnsonról szóló cikk hatására drasztikus lépésre szántam el magam. Elindultam a zero waste háztartás megvalósításának útján. Könyvemben saját gyakorlati tapasztalataimat osztom meg az olvasókkal, arra inspirálva őket, hogy vágjanak bele a hulladékminimalizáló életforma kialakításába. Rendszeresen tartok előadásokat, workshopokat, szemléletformáló projekt órákat környezetvédelmi és fenntarthatósági rendezvényeken, fórumokon, könyvtárakban, iskolákban, vállalkozásoknál, egyéb intézményeknél.

A könyv első kiadása 2018 októberben jelent meg. 10 hónap alatt több mint 4000 példányban elfogyott. Egy évvel később, 2019 október végén, megjelent a könyv második, bővített tartalommal bíró kiadása.
Amit a zero waste könyv nyújthat neked:

 • szemléletformáló alapok a zero waste életmód kialakításához
 • három szinten – kezdő, haladó, és szuperhaladó – bemutatott gyakorlati lépések a mindennapi élet 6 területéről: szemlélet, bevásárlás, konyha, fürdőszoba, takarítás, kert
 • minden rész végén érdekességek: történelmi visszatekintés, hazai és nemzetközi statisztikák, külföldi inspirációk, bakik
 • minden rész végén forintosított megtakarítási potenciál egy 5 fős átlagos magyar család költségvetésére
 • magyarországi és Európai Uniós jogszabályi vonatkozások
 • alapítványok, szervezetek, gyűjtőhelyek, nonprofit vállalkozások, applikációk
 • társadalmi aspektusok – közösségek, család és barátok, iskola, munkahely – áttekintése
 • sikeres társadalmi szerepvállalás lépésről lépésre
 • 33 kipróbált recept házilag elkészíthető tisztító- és kozmetikai szerekhez
 • zero waste háztartás alapanyaglistája – bővített változat
 • magyarországi zero waste életformát támogató webáruházak és boltok – bővített lista
 • motiváló ellenőrző lista melléklet a zero waste háztartás felé vezető egyéni út dokumentálására

… mert hiszem, hogy minden kis lépés számít!

A képhez tartozó alt jellemző üres; green-47700_1280.png a fájlnév

Ha tetszett a bejegyzés megköszönöm, ha másokkal is megosztod, hiszen egy fenntartható bolygó és fenntartható élet elérése mindannyiunk érdeke! Te is tehetsz a környezetedért, igenis minden apró lépés számít! Tarts velem ezen az úton!

Ahhoz hogy ne maradj le a friss Facebook posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként! You Tube csatornámon időről-időre jelentkezem hulladék-csökkentő kisfilmjeimmel. Továbbá már az Instagramon  és a Pinteresten is megtaláltok, ha csak gyorsan képes inspirációkra vágytok.

Ha elakadnátok az úton, akkor a Dobd ki a szemetest! című könyvem sokat segíthet. Ha pedig még további tanácsra van szükségetek, akkor kérjétek a személyre szabott egyéni tanácsadást tőlem.

A képhez tartozó alt jellemző üres; green-47700_1280.png a fájlnév