Dobd ki a szemetest!

Könyvem, amely segít a hulladékcsökkentésben

“Dobd ki a szemetest!” című könyvem egy kimondottan a magyarországi viszonyok között íródott gyakorlati kézikönyv. A könyv saját tapasztalataimon alapul, amely lépésről lépésre segíti az olvasót a hulladékminimalizálás folyamatában.
Tóth Andi vagyok. Zéró hulladék aktivista, blogger, három gyermekes édesanya, háziasszony. Sokáig azt hittem, igazi környezetvédő vagyok, hiszen bioélelmiszereket és öko tisztítószereket vásároltam. Sőt mosható pelenkát adtam a kislányomra. 2016. január 1-én egy Bea Johnsonról szóló cikk hatására drasztikus lépésre szántam el magam. Elindultam a zéró hulladékos háztartás megvalósításának útján. Könyvemben saját gyakorlati tapasztalatait osztom meg az olvasókkal, arra inspirálva őket, hogy vágjanak bele a hulladékminimalizáló életforma kialakításába. Rendszeresen tartok előadásokat, workshopokat, szemléletformáló projekt órákat környezetvédelmi és fenntarthatósági rendezvényeken, fórumokon, könyvtárakban, iskolákban.
Amit a könyv nyújthat neked:

 • szemléletformáló alapok a zéró hulladék életvezetéshez
 • három szinten – kezdő, haladó, és szuperhaladó – bemutatott gyakorlati lépések a mindennapi élet 6 területéről: szemlélet, bevásárlás, konyha, fürdőszoba, takarítás, kert
 • minden rész végén érdekességek: történelmi visszatekintés, hazai és nemzetközi statisztikák, külföldi inspirációk, bakik
 • minden rész végén forintosított megtakarítási potenciál egy 5 fős átlagos magyar család költségvetésére
 • magyarországi és Európai Uniós jogszabályi vonatkozások
 • alapítványok, szervezetek, gyűjtőhelyek, nonprofit vállalkozások, applikációk
 • társadalmi aspektusok – közösségek, család és barátok, iskola, munkahely – áttekintése
 • 29 kipróbált recept házilag elkészíthető tisztító- és kozmetikai szerekhez
 • zéró hulladék háztartás alapanyaglistája
 • magyarországi zéró hulladék életformát támogató webáruházak és boltok
 • motiváló ellenőrző lista melléklet a zéró hulladékos háztartás felé vezető egyéni út dokumentálására

… mert hiszem, hogy minden kis lépés számít!

Érdekel a téma? Csatlakozz!

Ha folyamatosan szeretnél velem “találkozni”, a bloghoz és a facebook oldalhoz ITT csatlakozhatsz. Ahhoz hogy ne maradj le a friss Facebook posztokról, ötletekről, ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót. A követés funkción belül pedig állítsd be a “megjelenítés elsőként” lehetőséget. Így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről. Érdemes feliratkozni a blogra is (bal oldali menüsorban a blogon), hogy garantáltan eljussanak hozzád a legfrissebb bejegyzések.

Ha tetszett a cikk megköszönöm, ha másokkal is megosztod, hiszen egy háztartás hulladékának minimalizálása mindannyiunk érdeke! Te is tehetsz a környezetedért! Tarts velem ezen az úton! A dobd ki a szemetest! című könyvemről további cikkeket a KÖNYVEM menüpontban találsz. A könyv megrendelhető a hulladeknelkul.hu oldalon vagy a kiadótól közvetlenül is.

Tóth Andi – Háztartásom Hulladék Nélkül
Lelkesedés Kiadó
Minden támogatásért hálás vagyok, mert ez már nem hobbi, hanem kőkemény munka: PATREON TÁMOGATÁS