A Szemléletmód váltás előadásom célja, hogy bemutassam a hulladékmentes életmód szabályait, azok gyakorlati megközelítését, és elérhető előnyeit. Magyar nyelvű, szemléletformáló interaktív előadás megtartása a hulladékmentes életmód szabályai témakörében oktatási intézmények, non-profit és profitorientált vállalkozások, egyéb gazdasági szervezetek és rendezvények részére.

A különféle szervezetek környezettudatos alakulásának elengedhetetlen része, hogy a náluk dolgozó kollégák részéről is felmerülő igényként jelenjen meg a hulladékcsökkentés, mint a cégek zöldítésének egyik megoldási lehetősége. Az előadás elsősorban az alap szabályokat veszi fókuszba, mely során a kollégák betekintést kapnak a hulladékmentes életmód alapjaiba. Az alapszabályok elsajátítása elengedhetetlen ahhoz, hogy a zero waste módszerek mindennapos gyakorlása életmóddá váljon. A környezetvédelmi szemléletformálása akár már egy-egy előadáson vagy workshopon való részvétellel is elindulhat, az alapszabályok megismerésével átfobb képet kapnak a hulladékcsökkentés fontosságáról. Az alapszabályok a vállalkozások működési stratégiájába is beépíthetőek, így céges szinten is komoly változásokat lehet elérni.

A Szemléletmód váltás egy tisztább környezetért előadás során érintett témák:

A program workshop vagy online formában is kérhető. A megbízó kérésére a Dobd ki a szemetest! című könyv egyedi kiadói kedvezménnyel rendelkezésre áll. A könyv akár céges reprezentációs ajándékként, akár oktatási céllal az alkalmazottak részére bocsátható. Mindkét megoldás a vállalat környezettudatos törekvéseit igazolja, mely a jelenlegi klímahelyzetben előremutató kommunikációs célt szolgálhat. A könyv igénylésének feltételeiről kérjen külön tájékoztatást.

  • globális hulladékprobléma,
  • Refuse – visszautasítás – szemben a fogyasztói társadalommal,
  • Reduce – csökkentés – a túlfogyasztás problémái és megoldási lehetőségek
  • Reuse – a cél az eszközeink élettartamának növelése
  • Recycle – a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítási folyamat jelenlegi helyzete, hatékonysága
  • Rot – komposztálás – amire még céges szinten is lehet megoldást találni
  • gyakorlati tippek
szemléletmód váltás szabályok

Te is tehetsz a környezetedért, hiszen minden apró lépés számít! Tarts velem ezen az úton!

Ahhoz hogy ne maradj le a friss Facebook posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként! You Tube csatornámon időről-időre jelentkezem hulladék-csökkentő kisfilmjeimmel. Továbbá már az Instagramon  és a Pinteresten is megtaláltok, ha csak gyorsan képes inspirációkra vágytok.

Ha elakadnátok az úton, akkor a Dobd ki a szemetest! című könyvem sokat segíthet. Ha pedig még további tanácsra van szükségetek, akkor kérjétek a személyre szabott egyéni tanácsadást tőlem Háztartásom Hulladék nélkül témában.