Stílusos otthonok és fenntarthatóság

- komplex életmódváltó tanácsadás és mentorálás

 

Gondoskodó és felelősségteljes nőknek segítek abban, hogy élhető jelent és jövőt teremthessenek saját maguknak és családjuknak.

Személyre szabott mentorálásommal képes leszel arra, hogy otthonodat olyanná alakítsd, ami nemcsak stílusos és fenntartható, de egészségesebb harmonikusabb életet is biztosít.

 

Amikor anyává váltam mindennél fontosabb lett, hogy élhető jövőt teremtsek a gyerekeimnek, jó példát mutassak számukra. Az életem minden területén és minden pillanatában annak megfelelően hozom meg a legapróbb döntéseimet is, hogy az ő jövőjükre ez pozitív hatással legyen. Emellett szerettem volna elérni azt, hogy a környezettudatos életmódom kialakítása során se érezzem magam remetének. Arra vágytam, hogy mindezt könnyen megvalósíthatónak érezzem, és ne kelljen megváltoztatnom a stílust és komfortot, ami körbevesz.

Arra vágytam, hogy ez a változás ne csak a saját és a családom jóllétét eredményezze, de a környezetem is felkapja rá a fejét.

 

Arra vágytam, hogy azt mondják rólam: igen, én is így szeretnék élni.

 

Azonban ez nem ment egy csapásra, hiszen az anyaságot és a tudatosságot is tanulnom kellett. Sajnos én mentor nélkül mentem végig az úton, az ösztöneimre hallgatva, saját tapasztalataimból tanulva. 

A legnagyobb akadályt az első években az információk hiánya, majd a túl sok (és sokszor veszélyesen megbízhatatlan) információ okozta. Hatalmas felismerés volt számomra, hogy a fenntarthatóbb élet nem jár pótolhatatlan lemondással.

Úgy éreztem, hogy a több évnyi útkeresés sikerét meg kell osztanom más nőkkel. Hogy minél több fenntartható és kifinomult otthont teremtsünk.

fenntartható zero waste otthon stílusosan
Tóth Andi vagyok, zero waste mentor, hulladékcsökkentési életmód tanácsadó Okleveles közgazdászként diplomáztam, az ELTE Humánökológia tanfolyam elvégzése elmélyítette tudásomat a fenntarthatóság terén. 2016 óta élünk közel hulladék nélkül családommal, és együtt éljük át a fenntartható életmód révén megszerzett jóllétet. “Dobd ki a szemetest!” címmel saját tapasztalataim alapján megírt gyakorlati kézikönyvem 7000 példányban kelt el. Azóta rendszeresen tartok workshopokat, előadásokat olyan hatalmas vállalatoknak, mint a Bosch vagy a Microsoft. Továbbá tudatos és felelős gondolkodású nőknek és családoknak segítek a fenntartható szokások kialakításában.

Milyen is egy mentorálás?

 • A mentorálás során egy ismerkedéssel kezdünk, ahol a kulcsszó az őszinteség és nyitottság. Ahol egymásra hangolódhatunk, és amely során megértem és átlátom a vágyaidat, aggályaidat, problémáidat.
 • Ezt követően, közösen feltérképezzük a Te és a családod mindennapi rutinjait, pillanatnyi és jövőben várható élethelyzetét. Lépésről lépésre haladva megvizsgáljuk az otthonod minden egyes szegletét, feltárva azokat a területeket és tevékenységeket, amelyek hulladéktermeléssel és a bolygó jövőjének terhelésével járnak.
 • A mentorálás következő lépéseként a hulladéktermelő tevékenységekre mutatok olyan alternatívákat, amelyek beilleszthetőek az életedbe, amelyek új szemléletmódot mutatnak, és amely eredményeképpen kézzelfogható mennyiségben tudod lecsökkenteni a hulladék mennyiségét. Ehhez elkészítem a személyre szóló kézikönyvedet.
 • Az élő, személyes tanácsadást követően pár hónap múlva felvesszük a kapcsolatot, és visszatekintünk a tapasztalataidra, eredményeidre, kihívásaidra.

A mentorprogram tartalma:

 • Bemutatkozó telefonhívás, ahol egyeztetjük az időpontokat és megismerkedünk.
 • Előzetes állapotfelmérő elemzés
 • 3 óra személyes tanácsadás (személyes igényeidnek megfelelően ez az időtartam bővíthető)
 • személyre szabott, életmódváltó kézikönyv
 • 2×1 óra online follow up
 • Személyre szabott eszközök listája
 • Vegyszermentes tisztítószerek listája
 • Fenntartható beszerzési források
 • Felelősnaptár
 • Hulladéknapló
 • Dobd ki a szemetest! Hulladékcsökkentés lépésről lépésre című könyv e-book formátumban

A Te döntésed - az életed és a családod jövője a Te kezedben van

Képzeld el, hogy Te vagy a változás motorja, amire a környezetednek szüksége van. Amikor elindulsz az életmódváltás útján a segítségemmel, nemcsak saját magadra és a közvetlen környezetedre, de az egész bolygóra és jövő generációira is pozitív hatást gyakorolsz.

Az általad meghozott döntések egy kényelmesebb és stílusosabb életet biztosítanak számodra és családod számára, és egy fenntarthatóbb jövő felé vezetnek.

Ez az a döntés, amire igazán büszke lehetsz Te is, és büszkék lesznek rád a családtagjaid és barátaid is.

Hidd el, Te is fontos része vagy a változásnak, amire a Föld vágyik.

Rólam mondtátok

Karalyos Gábor színművész
"Egészen hihetetlen számomra, hogy mennyire rá tud állni az ember gondolkodásmódja bizonyos helyzetekre. Egy hónap alatt körülbelül annyi szemetem lett, mint azelőtt egy átlagos napon. Egy pillanatig sem érzem kényelmetlennek ezt a küzdelmet, sőt, kifejezetten élvezem."
Varga Judit - Juditu - blogger
"A tanácsadás során az otthonom számos pontját alaposan végignéztünk közösen, a szemetes tartalmától kezdve a fürdőszoba polcain át egészen a mosókonyháig. A legjobban az tetszett, hogy Andi a szokásaimhoz, az életmódomhoz igazítva ajánlott különféle alternatívákat arra, mit hogyan tudnék kiváltani hulladék nélküli megoldásra."
Rémán Izabella - Lelkesedés Könyvkiadó
"Néhány alapvető változtatás után szükségem volt egy kis segítségre. Ezen a téren nem vagyok egy nagy felfedező típus. Ha egy számomra hiteles személy ajánl egy megfelelő zero waste terméket vagy megoldást, akkor azt próbálom ki, mert kevés időm van kísérletezni. Andi a személyes tanácsadás során hatalmas tudásával és gyakorlatával nagy segítség volt ebben. Gyorsan, hatékonyan tudtam változtatni, és ezek a változások tartósak lettek a háztartásunkban."
Previous
Next

A maximális diszkréció számomra alapvető fontosságú, hiszen a mentorálás során személyesen jelen leszek az otthonodban. Semmit nem teszek nyilvánossá az átalakulásról. Sőt, ha kéred, fotókat sem készítünk.

Azonban a beleegyezéseddel örömmel veszem, ha a környezetünknek majd megmutatjuk a program eredményét, hiszen ez másokat is erősen motiválni fog a fenntartható és környezettudatos életmód felé haladásban.

A mentorprogramra Magyarország egész területéről lehet jelentkezni. A mentorprogram díja nem tartalmazza az utazás költségeit. Budapesten és Pest megyében ez a tétel díjmentes. 

Egy teljes mentorprogram 3 óra személyes találkozásból és 2×1 óra online follow up beszélgetésből áll. Ez utóbbira a személyes találkozásunk után 1 illetve 3 hónappal kerül sor.

Az egész családnak nem szükséges részt vennie a teljes programon, azonban a részvételükkel az egész család elkötelezettsége is erősebbé válik.

Amennyiben szeretnél a munkahelyeden előadás, workshop vagy egyébprogramot szervezni fenntarthatósági témában, akkor keress meg az info@hulladeknelkul.hu email címen.

Call Now Button