Varrjunk textilzsákot! workshop

5 000 Ft

A Zero waste életmód egyik lépése, amikor lecseréljük a műanyag zacskókat tartós textilzsákra. A workshopon megtanulhatjátok, hogyan lehet gyorsan és egyszerűen textilzsákokat varrni, és közben betekintést nyerhettek a zero waste életmód gyakorlati oldalába.

Elfogyott

Kategória: Címkék: , ,

Leírás

A hulladékmentes életmódra való átállás egyik első lépése talán az, hogy elhagyjuk az eddig olyan kényelmesnek vélt műanyag zacskókat. Korábban mindent (is) ebben tároltunk amikor vásároltunk: a péksütit, a kiflit, a kenyeret, a zöldséget, a gyümölcsöt. Ebbe raktuk a csomagolt élelmiszereket is, biztos ami tuti. Szinte függővé váltunk a neylonzacskók irányában. Hiszen az olyan szuper, és kényelmes, és csak bedobom amit megkívánok, és már futok is vele tovább. Sőőt, szinte extázisban érezhettünk magunkat, amikor a zacskóba pakolást maga a pénztáros tette meg helyettünk némelyik nagy bevásárlóközpontban.

Szerencsére ez már a múlté. Ugye te is így gondolod?

Hiszen egy textilzsák sokkal szebb, praktikusabb, tartósabb mint a műanyag zacskók. Nem beszélve a tényről, hogy a tartósságuk révén környezetbarátak, szemben a műanyag zacskókkal.

  • Ha már érzed a változás szelét, és tudod hogy lépned kell, de még nem szántad el magad, akkor itt a helyed.
  • Ha már jó úton haladsz, de továbblépnél, akkor itt a helyed.
  • És ha csak szimplán hozzád hasonló emberekkel beszélgetnél egy jót, miközben megvarrjuk magunknak, vagy a Szütyő-Challenge részére a textilzsákokat, akkor szintén itt a helyed.

A workshop során röviden bemutatom, hogy miről is szól a zero waste életmód, és elmondom nektek, hogy Gödöllőn milyen beszerzési helyeket kedvelek, ahol maximálisan támogatják a csomagolásmentes vásárlást – holott Gödöllőn nincs (még) csomagolásmentes bolt. Boldoggá tesz a tudat, hogy egyre többen a nyomdokaimba léptek, és egyre többen indultok el a már kitaposott úton. Nektek már sokkal egyszerűbb a helyzetetek, hiszen én örömmel adom át nektek azt a sok tapasztalatot, amit az elmúlt évek alatt szereztem. Tisztában vagyok vele, hogy bárki meg tudná venni magának ezeket a zsákokat, de el tudjátok képzelni, hogy mekkora büszkeség, amikor saját magatok készítitek el ugyanezt? Egy személyes találkozó pedig nagyon erős közösség építő erővel bír, így hiszem, hogy egy ilyen program után még erősebben fogtok vágyni a környezettudatos életmód után.

A workshopon közösen készítünk el textilzsákokat, amiket szuperül fogtok tudni használni a vásárlásaitok során. Mivel nekem már éppen elegendő ilyen textilzsákom van, ezért az általam készült darabokat a Szütyő-Challenge gödöllői pontjába szánom, hogy azok az emberek is el tudják engedni a műanyag zacskókat, akik nem tudnak varrni.

A workshopon kizárólag régi maradék textileket fogunk használni, törekedve arra, hogy minimális hulladék keletkezzen a munka során. Így például pólófonalat használunk zsinór helyett, és maradék textileket a zsákvarráshoz. A varrógépbe kerülő cérna is a régmúlt időből maradt vissza, némelyiket még a férjem nagymamájától örököltem. A varrógépeket, egyéb eszközöket, felhasználásra kerülő textileket én biztosítom, nektek nem kell semmit hoznotok, csak lelkes önmagatokat.

A workshop időpontja: 2020. 02. 22. szombat, 10-13h
Helyszín: Nálam 😉 Gödöllő
A foglalkozás ára 5.000,- Ft/fő

Az ár tartalmazza:

  • a három órás foglalkozás és az alapanyagok árát (minden alapanyagot és eszközt én biztosítok)
  • egy zero waste ellenőrző listát, ami segít nyomon követni az életmódváltásodat
  • 10%-os kupont, amely a személyes tanácsadások bármelyikére felhasználható (ezt a workshopot követően küldöm el emailben)
  • lehetőséget a Dobd ki a szemetest! című könyv kedvezményes megvásárlására (4.300.-Ft-os áron), helyszíni átvétellel és igény szerint dedikálással
  • a program ideje alatt korlátlan kávé, tea, víz, limonádé fogyasztást, plusz házilag készített rágcsákat

 

Lemondási feltételek, melyek a workshop díjának befizetésével elfogadottnak számítanak:

Három nappal a workshop előtt a díj 50%-át visszafizetem, azonban ennél rövidebb lemondási időnél nem tudom visszatéríteni a befizetett részvételi díjat. A részvételi díjról előlegszámla készül, majd a workshopot követően fogom kiállítani a végszámlát elektronikus formában.

Jelentkezési határidő: 2020. február 18. kedd

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…