A hulladék nélküli fürdőszoba bevezetése nem azt jelenti, hogy az eddig használt minden kozmetikumtól egyik napról a másikra megszabadulunk. Mégis érdemes egy selejtezéssel kezdenünk, melyet követően elkezdhetjük megvizsgálni a fürdőszobánkat a hulladékmentesség szemszögéből.

Hulladékmentes fürdőszoba eszközök

A fürdőszoba hulladékmentesítése több alapvető lépésből áll:

  1. Vizsgáld meg, milyen termékekre van szükséged!
  2. Kutasd fel, hogy mely termékeket tudod valahol beszerezni csomagolás
    nélkül vagy lebomló/újrahasználható (fa, üveg, fém, papír) csomagolásban!
  3. Ha nem találsz csomagolásmentes terméket, akkor érdemes utánaolvasnod az otthon elkészíthető változatoknak.
  4. Fokozatosan cseréld le a fürdőszobai cikkeket környezettudatos változatokra!

Amikor már letisztult, hogy milyen kozmetikumokat használsz szívesen, elkezdheted felkutatni a beszerzési forrásokat. A Fürdőszoba menüpontban különféle megoldási javaslatokat, tippeket olvashattok, amelyek segítenek a fürdőszobában keletkező hulladék mennyiségének csökkentésében.

Te is tehetsz a környezetedért, minden apró lépés számít! Tarts velem ezen az úton!

Ahhoz hogy ne maradj le a friss Facebook posztokról, ötletekről ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót, azon belül pedig beállítani a megjelenítés elsőként! You Tube csatornámon időről-időre jelentkezem hulladék-csökkentő kisfilmjeimmel. Továbbá már az Instagramon  és a Pinteresten is megtaláltok, ha csak gyorsan képes inspirációkra vágytok.

Ha elakadnátok az úton, akkor a Dobd ki a szemetest! című könyvem sokat segíthet. Ha pedig még további tanácsra van szükségetek, akkor kérjétek a személyre szabott egyéni tanácsadást tőlem.