Dobd ki a szemetest! könyv bővített kiadás

Dobd ki a szemetest! A könyv, amely segít átállni a zero waste életmódra

Dobd ki a szemetest! című könyvem egy kimondottan a magyarországi viszonyok között íródott gyakorlati kézikönyv. A könyv saját tapasztalataimon alapul, amely lépésről lépésre segíti az olvasót a hulladékminimalizálás folyamatában, abban, hogy átállhasson a zero waste életmódra.
Tóth Andi vagyok. Zéró hulladék aktivista, blogger, három gyermekes édesanya, háziasszony. Sokáig azt hittem, igazi környezetvédő vagyok, hiszen bioélelmiszereket és öko tisztítószereket vásároltam. Sőt mosható pelenkát adtam a kislányomra. 2016. január 1-én egy Bea Johnsonról szóló cikk hatására drasztikus lépésre szántam el magam. Elindultam a zero waste háztartás megvalósításának útján. Könyvemben saját gyakorlati tapasztalataimat osztom meg az olvasókkal, arra inspirálva őket, hogy vágjanak bele a hulladékminimalizáló életforma kialakításába. Rendszeresen tartok előadásokat, workshopokat, szemléletformáló projekt órákat környezetvédelmi és fenntarthatósági rendezvényeken, fórumokon, könyvtárakban, iskolákban, vállalkozásoknál, egyéb intézményeknél.

A könyv első kiadása 2018 októberben jelent meg. 10 hónap alatt több mint 4000 példányban elfogyott. Egy évvel később, 2019 október végén, megjelent a könyv második, bővített tartalommal bíró kiadása.
Amit a zero waste könyv nyújthat neked:

 • szemléletformáló alapok a zero waste életmód kialakításához
 • három szinten – kezdő, haladó, és szuperhaladó – bemutatott gyakorlati lépések a mindennapi élet 6 területéről: szemlélet, bevásárlás, konyha, fürdőszoba, takarítás, kert
 • minden rész végén érdekességek: történelmi visszatekintés, hazai és nemzetközi statisztikák, külföldi inspirációk, bakik
 • minden rész végén forintosított megtakarítási potenciál egy 5 fős átlagos magyar család költségvetésére
 • magyarországi és Európai Uniós jogszabályi vonatkozások
 • alapítványok, szervezetek, gyűjtőhelyek, nonprofit vállalkozások, applikációk
 • társadalmi aspektusok – közösségek, család és barátok, iskola, munkahely – áttekintése
 • sikeres társadalmi szerepvállalás lépésről lépésre
 • 33 kipróbált recept házilag elkészíthető tisztító- és kozmetikai szerekhez
 • zero waste háztartás alapanyaglistája – bővített változat
 • magyarországi zero waste életformát támogató webáruházak és boltok – bővített lista
 • motiváló ellenőrző lista melléklet a zero waste háztartás felé vezető egyéni út dokumentálására

… mert hiszem, hogy minden kis lépés számít!

Érdekel a téma? Csatlakozz!

Ha folyamatosan szeretnél velem “találkozni”, a facebook oldalhoz ITT csatlakozhatsz, az instagram profilomat ITT találjátok, de a  blogon is találtok sok hasznos infot . A Háztartásom hulladék Nélkül YouTube csatornámon minden vasárnap 14h-kor új kisfilm segítségével mutatom meg a zero waste életmód praktikáit.

Ahhoz hogy ne maradj le a friss Facebook és Instagram posztokról, ötletekről, ne felejtsd el bekapcsolni a követés funkciót. A követés funkción belül pedig állítsd be a “megjelenítés elsőként” lehetőséget. Így tuti nem maradsz le a friss posztokról, akciókról, eseményekről.

Ha tetszett a cikk megköszönöm, ha másokkal is megosztod, hiszen egy háztartás hulladékának minimalizálása mindannyiunk érdeke! Te is tehetsz a környezetedért! Tarts velem ezen az úton! A könyv megrendelhető a hulladeknelkul.hu oldalon vagy a kiadótól közvetlenül is.

Tóth Andi – Háztartásom Hulladék Nélkül
Lelkesedés Kiadó
Minden támogatásért hálás vagyok, mert ez már nem hobbi, hanem kőkemény munka: PATREON TÁMOGATÁS