Dobd ki a szemetest! Hulladékcsökkentés lépésről lépésre

A hulladékmentes életmód a környezettudatos gondolkodásmódnak egy része, amely segít abban, hogy minél kisebb ökológiai lábynom mellett, élhetőbb környezetben élhessük mindennapjainkat. Azonban a hulladékmentesség valójában a hulladék minimalizálását jelenti, hiszen a 100%-os hulladékmentesség nem kivitelezhető. A hulladékcsökkentés folyamatában minden kis lépés számít, melynek során megtapasztalhatjuk a tudatos élet pozitív hozományait, mint például kevesebb stressz, kevesebb kiadás, nyugodtabb mindennapok, tisztább környezet, több értékes idő.

Zero waste személyes tanácsadás

A személyes tanácsadás igazi segítség lehet számodra, ha hatékonyabban tudsz változtatni személyes és egyéni segítség mellett, vagy ha úgy érzed, hogy egyedül nem boldogulsz, de nyomaszt a rengeteg szemét és ahová a környezetünk tart.

Tovább olvasom…

Könyvem a hulladékmentes életmódról

Ha a téma elindított benned valamit, ha te is belevágnál a hulladékod csökkentésébe, akkor ne habozz! Itt megvásárolhatod a Dobd ki a szemetest! című könyvet.

Tovább olvasom…

Előadások a hulladékmentes életmódról

Gyakorlati tapasztalataimat és elméleti tudásomat adom át a résztvevőknek, különböző témakörökben, akár non-profit intézményeknél, akár profitorientált vállalatoknál.

Tovább olvasom…

Blog ajánló

Citrom feldolgozása, ahogy én csinálom

A citrom is lehet magyar, szezonális, vegyszermentes, és rendelkezhet az általában megszokott, üzletekben kapható citromokhoz képest jelentősen kisebb ökológiai lábnyommal.

Tovább olvasom…

Esőkert – kert a kertünkben

Az esőkert mesterségesen kialakított és növényzettel beültetett mélyebben fekvő felület a talajban, amelynek célja az esővíz felfogása, ideiglenes tárolása és szűrése.” – Wikipédia

Tovább olvasom…

Luffa szivacs +6 egyszerű zero waste konyhai eszköz

A luffa szivacs a hulladékmentes életmódunk nagy felfedezettje. Azonban a luffa szivacson kívül még rengeteg olyan eszközt használhatunk a konyhában, ami nem csak környezetbarát, de gyakorlatilag hulladék termelés nélküli megoldást jelent.

Tovább olvasom…

Kiemelt partnerek